BEZZIERS


Les corbes Bezier

S'anomena corbes de Bézier a un sistema que es va desenvolupar cap als anys 1960 per al traçat de dibuixos tècnics, al disseny aeronàutic i en el d'automòbils. La seva denominació és en honor a Pierre Bézier, qui va idear un mètode de descripció matemàtica de les corbes que es va començar a utilitzar amb èxit en els programes de CAD. (Wikipedia)
En el programa podem dibuixar els quatre punts a partir de l'eina. Podem obtenir diversos resultats d'acord a l'odre d'entrada dels punt

Investiga els punts necessaris per a fer la següent construcció a partir de l'eina Bezier. En cas d'error pots tornar enredera amb la eina "Goma d'esborrar". Cal que recordis que la corba Bezier és una funció que es crea a partir de quatre punts en "una línia flexible".


Creu amb corbes

Una altre proposta d'investigació amb l'eina Bezier.




Construir corbes a partir de plantilles linials.

Un altre proposta de treball es la de crear estructures amb rectangles generadors de corbes, d'acord amb l'exemple proposat.


Unes Copes amb Corbes Bezier

Entrar imatge amb el programa i comproveu els efectes i funcionament de l'eina Bezier. Investigar diferents tipologies de corbes, fins trobar l'adïent. En aquest cas l'eina DESFER resultarà molt útil.


Bezier en un dibuix tècnic

Aplicacions Corbes de Bezier en el cas d'una representació gràfica de tipus tècnic. Heu d'entrar l'exercici i aplicar l'eina de corbes fins obtenir els resultats que mostren en aquesta imatge.


Arc caternari

En Gaudi va treballar molt amb el "Arc Catenari", com la forma corba que descriu una cadena suspesa pel seus extrems.A partir de uns rectangles heu de construir una figura semblant a aquesta a partir de l'eina Corba Bezier. Informació Arc catenari.

Investigant punts de corba Bezier


Amb la combinació dels quatre punts dels quadrats, podeu obtenir aquestes formes a partir de l'eina CORBA DE BEZIER. Feu un comentari envers els diferents resultats, d'acord a l'ordre d'entrada dels punts. Noteu la diferència entre creuar o no els punts.

Investiga Formes Bezier

Amb els quatre punts del quadrat heu de traçar quatre paràboles a partir de l'eina de Bezier. Com definiries el polígon que es forma en el centre?. I respecte als que es formen amb un costat en comú als vèrtex del quadrat?  Informació Corba de Bezier.